SKRIVET: 2008-12-31, kl 19:25:56 | PUBLICERAT I: Allmänt

Gott nytt 2009

Om några timmar lämnar vi 2008, som har varit ett mycket bra år för mig.
Nästa år innebär nya möjligheter och upptäckter!
Redan nu skjuts det raketer för fullt utanför här.
Nej nu ska jag försöka göra någonting åt mitt hår innan jag tar mig till Solbacka och en tjejkväll (om jag inte har missförstått det hela).



(Ett grattis till Patrik också som fyller år idag. I år glömde vi dig inte! :) )

SKRIVET: 2008-12-29, kl 21:22:41 | PUBLICERAT I: Allmänt

Sista måndagen på året

Måndag och nu är det exakt EN vecka kvar innnan jag lyfter från London mot HongKong!
Jag har ont i magen, om det resfeber eller all julmat jag har stoppat i mig den senaste veckan vet jag inte. Hoppas bara allt blir precis så bra där borta som jag hoppas på!

Idag har jag varit i Ljusdal och kollat vad som fanns där (Det var flera år sedan jag var där sist), och som tur var hittade jag ingenting annat än julpynt inför nästa år som det var rea på. För jag vill helst inte spendera några pengar alls just nu! MEN i morgon har vi bestämt att ta oss till Sundsvall och kolla lite, mest efter soffbord som vi aldrig lyckas hitta.
Det finns inte många saker på min inköpslista den här veckan:
- Nya hörsnäckor till iPoden
- Solcreme
- Y3
- Hårsnoddar
- Lösgodis!!!!


Nu blir det lite kvällsfika: Lussebullar och mjölk  :)


Lite bilder från julafton:

       

SKRIVET: 2008-12-26, kl 13:09:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nu är det över

Den årliga julstressen är nu (nästan) över.
Julafton 2 dagar i rad med en hel del bilande fram och tillbaka för att äta grötfrukost och träffa alla.
Jag har iallafall haft det väldigt trevligt med alla nära och kära. Nu är det bara ett julfriande kvar och det är i morgon då Ulf, Kicki & Sofia kommer upp från Sollentuna. Sofia som fyller år på självaste julaftonen, ska leta någon fin present nu under dagen.

Igår blev det Stadt, och jag blir bara förbannad på hur dom tänker dom som sköter om stadt. Samma kö för alla, oavsett om man har förköp eller inte. Den ständiga kaosen när man ska hämta ut jackan, och idioter som jobbar där bakom.
Men det var kul, mycket folk och mest bra musik.

Ingen mellandags shopping i Sundsvall idag för mig, det blir nog en kort sväng i morgon eller en heldag på söndag.
Istället ska jag försöka röja undan kaoset som har blivit här hemma fast vi inte har varit hemma nästan någonting, en sväng på stan och sen kolla på film hela kvällen!

SKRIVET: 2008-12-18, kl 22:29:22 | PUBLICERAT I: Allmänt

SovaSovaSova

Nu jäklar ska jag ta och sova!
Jag är stressad men trött!
Så nu ska jag ladda batterierna inför årets sista arbetsdag som kommer bli lite stressig om jag tror rätt.
För senast 15.00 ska jag lämna hiab för att springa en sväng på stan och köpa strumpbyxor och kanske nåt mer till kvällen, sen ska det hem och slumra till i en kvart eller så för att min trötta kropp ska orka med en fredag kväll med julfest på FolketsHus. Lite förfest här hemma först.

Godnatt

SKRIVET: 2008-12-16, kl 20:08:58 | PUBLICERAT I: Allmänt

Bubbels




Så har man varit och slängt bort pengar än en gång på att kika lite i mina förbaskade öron.
Mina stackars öron har värkt i 2 veckor nu och jag bara väntar på att trummhinnan ska spricka och jag får öroninflammation och inte kommer få bada speciellt mycket (inte under vatten) på resan. Och hur kul skulle det vara?
Så kom Doktorns dom: Bubblor på trumhinnan. Eh, va'vare' saru? Inget större fel, men troligtvis kommer trumhinnan spricka av sig själv inom en kort tid, så jag hoppas och håller alla mina tummar att jag INTE kommer behöva söka upp vård när jag är där, down under.

Stressen hägrar på jobbet nu, vi är en man kort och jag ska försöka göra dennes arbetsuppgifter (som jag inte alls kan egentligen) samtidigt som jag lär upp och hjälper en annan som ska vikariera för mig när jag är borta. Så jag är nästan 3 personer nu. Jag som hade trott och hoppats på en lugn vecka så man kan smita lite tidigare en dag, men så ser det inte ut att bli nu. Men på Fredag ska jag absolut inte jobba heldag, jag måste hem och sova lite middag och göra ordning för kvällen. Hoppas bara min käre sambo blir bättre tills dess, jag vill ju inte gå ensam :(

SKRIVET: 2008-12-15, kl 21:32:35 | PUBLICERAT I: Allmänt

Klippklippklipp




Panik när pappret som J skulle köpa på panduro idag var slut!! Och det skulle göras 13 fler julkort! Jo men då får man försöka vara lite kreativ med hjärnan och försöka fixa någonting snabbt och enkelt. Så nu har jag suttit och klippt, klistrat och fixat med papper i 2 timmar! Helt slut i i högra handen efter att ha klippt så mycket!
Men nu är det gjort, får fixa frimärken i morgon på lunchen så hinner jag skicka iväg dom.



SKRIVET: 2008-12-14, kl 10:23:04 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndagsmorgon

Det har varit morgon länge för mig, redan klockan 6 hade jag visst sovit klart tyckte min kropp som vägrade somna om igen. Så här har man legat framför tv:n och kollat på alla möjliga skitprogram och väntar på att få väcka Johan goan, för då blir det frukost och en tur till ICA för att handla mjölk saffran för att baka lussebullar :)

Tråkigt nog är det inte lika soligt och fint ute idag som det var igår, men fortfarande 5 minusgrader (om vår termometer fungerar). Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska hitta på idag. Antingen blir det att baka lite mer idag, julpynta (för det får man när det har varit lucia) och knåpa ihop någon tavla. Eller så åker jag till Delsbo med J och spenderar dagen där. Hmmm...
Hade ju tänkt julhandla idag då det troligtvis inte är så mycket folk på stan, men jag tror att allt är klart nu :) En enda julklapp kvar! Det är otroligt skönt!

Nej nu får jag nog ta och väcka Johan, klockan är ju halv 11!

SKRIVET: 2008-12-11, kl 21:22:46 | PUBLICERAT I: Allmänt

Torsdag

Seriöst, jag dör av tristess av att jobba! Jag längtarlängtarlängtar till om en vecka. Då blir det julfest och sedan är det låååååångledigt :)
Jag har funderat mycket på om det verkligen var klokt att tacka ja till förlängningen, men jo det är det. Jag läre knappast få någonting annat jobb under en så pass period som jag kommer vilja jobba, och inte har jag lust att stanna kvar i utlandet så lång tid heller. Roligare att spara ihop lite pengar som sagt så man slipper nudlar 7 dagar i veckan!

Igår var vi föresten på Sunfab och fick grötfrukost :) Gott-gotti-gott-gott och så fick jag en paradis ask med mig hem (Som INTE får ätas innan jul har jag bestämt).
Sedan har det börja forsa in godis och andra godsaker från leverantörer mfl världen över. Det där med att låta bli godis innan jul blir svårt när man går förbi den där förbannade skålen flera gånger varje dag, men TUR nog så finns det bara dumle som faller mig i smaken :) Och dom är väl snart slut.

Min söta snälla mamma färgade den hemska utväxten på mitt hår ikväll och bjöd på middag. För finns det något tråkigare att laga mat till bara sig själv?

Sprang förbi på JC på vägen hem där det visst var halva priset på allt (inte jeans) så jag köpte med mig 2 stycken linnen för inga pengar alls :)  Synd att dom nästan aldrig har kläder som jag gillar.

I morgon får jag verkligen ta tag i julkortstillverkningen! Kan inte riktigt bestämma mig hur dom ska se ut, hoppas min kära sambo kan hjälpa mig :)

SKRIVET: 2008-12-08, kl 21:29:13 | PUBLICERAT I: Allmänt

Nedräkning

Om 4 veckor har jag lämnat första stoppet, Heathrow, för att börja en 12 timmar lång flygtur mot HongKong och senare en 9 timmars flygning till Sydney och slutdestinationen.
När jag tänker på det så känns det så overkligt! Inga fjärilar i magen (inte ännu) och inte är det mycket som är fixat heller!!!

Saker som måste köpas innan julår är:
* Sandaler
* Extern hårddisk
* Tunn jacka (som tål regn om det blir skitväder)

Jag får ta och prov-packa i ryggsäcken jag köpt (som jag förmodligen kommer lämna tillbaka!!) och se vad som behövs och får plats!

Nej som sagt, vääääldigt overkligt! Men ojojoj vad jag längtar!!!

SKRIVET: 2008-12-07, kl 21:57:48 | PUBLICERAT I: Allmänt

Tavlor

Tänkte jag skulle dela med mig av de tavlor som har tillverkats här hemma den senaste veckan :)









Pågående stor-projekt

SKRIVET: 2008-12-07, kl 21:49:47 | PUBLICERAT I: Allmänt

mission incomplete



Andra advent och ännu inget bakande!! Jag som verkligen ville hinna med det i helgen, och det har jag väl iofs hunnit också, om jag inte varit så trött och lat. :)
Rejäl sovmorgon både igår och idag, så vips så försvann halva dagen där i sängen!
Istället så trängdes jag bland folk på stan, fixade klart jul-tavlan, slog in julklappar och handlade mat :) (Måste ju handla ingredienser till att baka!! Kul bara att jag glömde det viktigaste: choklad och saffran!!)

Sen blev det ju en oplanerad utgång också. Snabb förfest hos Jens med SingStar, där det roligaste var att lyssna på inspelningen  sen drog vi ner på stan. Jag och Caroline skippade Radjos (och 50 +:arna) och gick in på August istället. Det var max 2 personer där inne som jag kände! Inge vidare kul med Lasse Lindh, han gör bara låtar bra med andra människor, inte ensam! Såäre!

Idag tog systrarna Svensson tag i saken för att INTE tvingas stå ut med en plastgran hos pappsen iår igen! Vi följde med pappan ut i skogen för att stjäla låna en gran! Eller två blev det, hittade en som passar fint hemma hos mig och Johan också, så den står där ute i vatten just nu och bara väntar på att det ska bli 23:e december!
4 timmar i friska luften gjorde slut på min ork för dagen så efter att ha varit och köpt chokladen och saffranet jag glömde igår så fastnade jag framför repriser och massa bra program framför tvn istället!
Och nu tänkte jag faktist ta och försöka sova, jag måste ha några timmar mer sömn under den mörka delen på året är jag rätt säker på, så trött som jag är varenda dag!!

SKRIVET: 2008-12-06, kl 20:40:23 | PUBLICERAT I: Allmänt

Funderingar

Radjos och Engmans kapell eller
Café August och Lasse Lindh??

Kvällens stora fråga!!

Jag röstar på Lasse!

SKRIVET: 2008-12-05, kl 21:24:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Observera




Om ni stöter på en Indisk människa när det är lite kallt ute så ska ni inte bli förvånad om han har sånna där gula öron-proppar i öronen. Det är inte för att han är pucko eller vill stänga ute ljud, nej det är för att inte vill frysa om öronen!
Alltså, istället för mössa!

SKRIVET: 2008-12-05, kl 21:16:10 | PUBLICERAT I: Allmänt

Golden hearts



I tisdags åkte jag och Johan upp till Sundsvall för att köpa julklappar (men misslyckades rätt rejält), men så hittade jag dessa finfina (ischoklad)formar!! Inte kunde jag bara låta dom stå kvar där inte!
Så nu sitter jag och letar efter recept på julgodis/julbak som jag tänkte ägna mig åt i morgon! Var nära på att köpa Leilas gottebok på Åhlens idag, men NEJ, då kommer jag vara rundare en grisen innan jul!!

Smaskiga tips skulle behövas tack!

SKRIVET: 2008-12-04, kl 20:46:57 | PUBLICERAT I: Allmänt

Det närmar sig!

Snart är det helg, då har jag tänkt att baka! Det är tänkt att bli julgodis, lussebullar & pepparkakor. Och så måste jag börja med årets julkort! Och jag vet precis hur dom ska se ut :) (Hoppas dom bara blir precis som i huvudet)

Snart är det jul också, och allt runtomkring det! Det går så fort! Inte klar med julklapparna än, men jag vet ungefär vad jag ska ordna till alla.

Och SNART så bär det av till andra sidan jordklotet!! Jisses! Det känns rätt overkligt just nu, men jag längtar som en tok!!

SKRIVET: 2008-12-01, kl 21:44:36 | PUBLICERAT I: Allmänt

A piece of happiness

Så blev det ännu en förlängning på Hiab, fram till semestern v.28 denna gång. Och jag tackar och bockar för jag trodde verkligen inte att jag skulle få någon förlängning i dessa tider.
Så jag är mer än lycklig då jag vet att jag får in lite kosing fram till hösten då studier väntar (om jag kommer in vill säga?) och jag kan spara ihop lite inför den så kallade "nudel-perioden".
Nej, men det är skönt att veta att man får in pengar och att veta att man slipper gå till arbetsförmedlingen direkt när man kommer hem från resan, jag gissar på att det inte bara är en person som behöver jobb efter nyår...

I morgon tar jag ledigt från jobbet för en shoppingdag á la Sundsvall med käre Johan. Julklappar står på listan samt ett soffbord och lite prylar till mig själv!! Vet fortfarande inte hur stor ryggsäck jag ska köpa, har köpt en 28 liters "utflykts-ryggsäck", men sen då? Räcker en 50 liters kanske?
Nåja, köper jag en som inte blir bra kan jag ju alltid lämna tillbaka den. Men tips på storlek skulle inte skada!!!

Lussebullarna vi bakade i lördags är slut!! Det blev inte så jättemånga, och så har vi haft besök som bjudits på de goda gula bullarna, och så slinker det ner en till kvällsfika. Så jag får väl nöja mig med pepparkakor ikväll då!